30 Aralık 2015 Çarşamba

Sihirli Değnekler





Sihirli değnekler yılbaşı akşamı için çok keyifli bir etkinlik. Her çocuk için malzemeleri önceden hazırlamış olursanız    sadece eğlenceli kısmı kalır yılbaşına. Aynı zamanda çocuklarla dilekler ve hedefler konusunda konuşmak için de güzel bir fırsat.


Malzemeler:
Karton veya kağıt
Kendinden yapışkanlı şeffaf kaplama kağıdı
Simler, pullar, kurdeleler
Sapı için pipet, sopa, kalem gibi bir malzeme

Önce yıldızımızı keseceğiz. Yıldız kesmenin çok basit bir yöntemini anlatacağım.



Önce kartona bir daire çizin ve kesin. Daireyi ikiye katlayın. Sonra, yukarıdaki resimde olduğu gibi üçe katlayın.


Katlanmış kartondan resimdeki gibi bir parça kesin veee açtığınızda yıldız hazır! Şimdi yıldızı ikiye katlayıp içini kesin. Yapışkanlı kağıt yoksa yıldızı olduğu gibi bırakabilir ve üstüne kağıt yapıştırıcılarından sürebilirsiniz.


Kendinden yapışkanlı kağıdın üstüne yapıştırıp kenarlarını kesin. Şimdi çocuklar bu kağıt üstüne sim, pul veya süsleri istedikleri gibi yerleştirebilir. Yerlerini değiştirebilir, tekrar tekrar tasarlayabir ve bu sırada yapıştırıcılarla uğraşmanız gerekmez. 
En son altına bir sap takmak gerekiyor. Biz pipetle yaptık. Kalem, sopa, rulo yapılmış karton parçası, herhangi şey olabilir. Kurdelelerle süsledik ve sihirli değnek hazır.



Yıldızım kenarlarına çocuklar dileklerini yazabilir, bu sırada istekleri ve hayalleri hakkında güzel bir yeniyıl sohbeti yapabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder