13 Ekim 2014 Pazartesi

Yumurta Kartonundan Örümcek


Bir örümcek de geri dönüşüm projesi olarak gelsin. Bunu daha önce okul için bir geri dönüşüm etkinliği istediklerinde bulmuştuk. Geçen gün bir fotografta elinde o örümceği gördü Rüzgar ve bir daha yapmak istedi.


O zamanki mordu, bu seferki kırmızı oldu. Çocukların dönem dönem favori renkleri oluyor, bu da hem giysilerinde, hem yaptıkları resimlerde kendini belli ediyor. O zamankinin bacaklarını buzdolabı poşeti kutularından çıkan poşeti bağlama telleriyle yapmıştık, bu sefer şönille yaptık.  Burada sizinle paylaştığımız etkinlikleri elinizin altında olan veya kolay erişebileceğiniz malzemelerle kendinize uyun hale getirebilirsiniz.
Örümcek için önce yumurta kartonundan bir kareyi kestik, sonra onun fazlalık kısımlarını keserek örümceğin gövdesini oluşturduk. Çocuğunuz örümceği rahat kullandığı herhangi boyayla boyayabilir. Pastel, keçeli kalem, kurşum kalem, sulu boya. Biz hazır sulu boyayla boyadık. 


Sonra kuruması için bir süre bıraktık. Gözlerini yapıştırdık. Tabii çizebilirsiniz de.  Şönili önce yapıştııcıyla yapıştırdık ama kolay düşecek gibiydi, o yüzden kartonun kenarına küçük delikler açtık. Delikleri açmak için makasın ucunu veya kürdan kullanabilirsiniz. Şönilleri buradan geçirdik. 

İ
Son olarak, iğneyle kartonun üstünden bir ip geçirdim. Bu, örümceğin ağı oluyor ve tüzgar o ipten tutarak örümcekle oynamayı çok seviyor. 
Kartonu keserken birkaç tane yapıp aynı anda boyayabilir ve renk renk örümcekler yapabilirsiniz. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder