30 Ekim 2014 Perşembe

Bir Koli Eğlence


 
Çocuklarla yapacağım etkinliklerin bazıları önceden planladığım, malzemelerini hazırladığım işler oluyor. Ama bazen, karşıma bir şey çıkıyor, “Biz bununla ne kadar eğleniriz” diyorum ve sanırım en eğlenceli olanlar da kendiliğinden gelişenler oluyor.

Dün akşam markette, içi boşalmış çok büyük bir kutu gördüm. Alabileceğimi söylediler ve eve getirdim. Daha kapıdan girip kutuyu yere koyduğum anda kocaman bir gülümseme aldım. Sonra, bu kutunun içine girebileceğini, istediği gibi boyayabileceğini ve oynayabileceğini söylediğimde heyecan ve neşe iadesi paha biçilemezdi. Evet, o koca kutuyu taşımak ve kapılardan geçirmek için uğraştığıma kesinlikle değdi :)

Sadece kutunun içine girip oynamak bile hoşlarına gitti. Kardeşler için de birlikte yapabilecekleri, birlikte eğlenebilecekleri ve kardeşlik bağının görünür hale geleceği etkinliklerden biri. Bizim küçük kardeş henüz 1 yaşında olmasına rağmen, abisiyle kutunun içinde oynamak çok hoşuna gitti. Ve abi de, o kadar keyif almıştı ki oyundan, kardeşiyle paylaşmakta sakınca görmedi.

Gerisi çocuğun hayal gücüne kalmış. Büyük bir kutu, bir kutu pastel boya ve bir mutlu çocuk :) Rüzgar, roket yapmayı seçti. Roketin içine hız göstergeleri, robotlar, pencereler ve hayalindeki pek çok şeyi çizdi. Anneler için de, çocuğun çok keyif alarak uzunca bir süre kendi kendine oyalandığı bir etkinlik olmasıyla beğeni sebebi ;) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder