12 Ağustos 2014 Salı

Arabalarla Boyama






Erkek çocuklar, arabalarla, hatta tekerleği olan olmayan her tür araçla ilgili oyunlara bayılıyorlar. Küçük kız çocukların da arabalarla oynamayı sevdiğini biliyorum. Bu sefer, iki erkek çocuğun daha geleceği bir gün için çocuklara bir etkinlik hazırladım. İki etkinliği birleştirip uzun bir oyuna dönüştürdük.
İlki, arabalarla boyama. Büyük bir ambalaj kağıdını masaya bantladık. Sonra tabağa koyduğunuz boyalara arabaların lastiklerini batırdık ve ınn ınnnn! 

 

Arabaları kağıdın üstünde sürmeye başladılar. Tekerlek izleriyle kağıt kaplandıkça eğlenceleri arttı. Arabalar yarıştırıldı, geri çekip kurularak bırakıldı. Ve kağıt lastik izleriyle doldu. Bu etkinliği bahçede yapmanız veya büyük bir kağıda yapmanız gerekmiyor. Evde de kolayca yapılabilecek bir etkinlik. 

 

Büyükçe bir kağıt kullanmanız bence daha iyi olur. İki kağıdı birbirine bantlayabilirsiniz. Ama içeride de olsanız kullanacakları kağıt veya kartonu masaya bantlamanızı öneririm. Böylece üstünde arabaları sürerken kağıt kaymaz ve istedikleri gibi oynayabilirler.


İkinci etkinliğimiz de bir köpüklü araba yıkama merkeziydi :)


Arabalarla boyadığımız kağıt, güzel bir hediye paketi oldu :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder